
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
pora tylko biała część200 g
-
ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika600 g
-
soli1 łyżeczka
-
masła plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania30 g
-
koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka i wariant)½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
fileta z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, morszczuka, pokrojonego na 8-10 cm kawałki600 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżka
-
wody300 g
-
cytryna pokrojona w ósemki, do skropienia1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
504.5 kcal /
2110.9 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
36.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Sód
698.2 mg