Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)

Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)

4.6 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • pora tylko biała część
    200 g
  • ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • masła plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
    30 g
  • koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka i wariant)
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • fileta z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, morszczuka, pokrojonego na 8-10 cm kawałki
    600 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    1 łyżka
  • wody
    300 g
  • cytryna pokrojona w ósemki, do skropienia
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 504.5 kcal / 2110.9 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 36.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 698.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...