
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Ziemniaki Hasselback
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
ziemniaków podłużnych, nieobranych, dokładnie umytych (180-200 g każdy)6
-
boczku parzonego, w plastrach pokrojonych na 3-4 cm kawałki6 plastrów
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście1 gałązka
-
wody700 g
-
olej do posmarowania
Dip z serem pleśniowym
-
korniszonów pokrojonych na 3 cm kawałki60 g
-
sera z niebieską pleśnią pokrojonego na kawałki100 - 125 g
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki250 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 - 220 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
szczypiorku drobno posiekanego5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567.6 kcal /
2374.9 kJ
Białko
22.6 g
Tłuszcz
35.3 g
Węglowodany
41.1 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
17.7 g
Sód
1395.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska