
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Polędwica wieprzowa à la Wellington
-
masła1 łyżka
-
polędwica wieprzowa (ok. 500 g, 30 cm długości), w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek1
-
soli1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
masła20 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
wody20 g
-
ciasta francuskiego (ok. 275 g, 40 x 25 cm, patrz wskazówka)1 opakowanie
-
bułki tartej2 łyżki
-
boczku parzonego, wędzonego12 plastrów
-
jajko roztrzepane1
Szampański sos
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
masła10 g
-
szampana150 g
-
wody150 g
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżkę
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1210.8 kcal /
5065.9 kJ
Białko
47.9 g
Tłuszcz
88 g
Węglowodany
49.4 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Sód
1559.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska