Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
500 - 800
g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
lub 500 - 800 g białych szparagów, obranych, bez twardych końcówek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 87 kJ / 21 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min