Spaghetti à la carbonara ze szparagami

Spaghetti à la carbonara ze szparagami

4.8 93 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • woda do gotowania makaronu
  • sól do gotowania makaronu
  • 130 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    25 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g oleju
  • 170 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
  • 65 g kostek boczku
  • 65 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 jajko

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 439.3 mg
Białko 22.7 g
Kalorie 2828.9 kJ / 676.1 kcal
Tłuszcz 41.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 16.3 g
Węglowodany 54.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...