
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
130 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g oleju
-
170 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
-
65 g kostek boczku
-
65 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 jajko
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
439.3 mg
Białko
22.7 g
Kalorie
2828.9 kJ /
676.1 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Węglowodany
54.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska