Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
15 g słonecznika łuskanego15 g orzeszków piniowych
-
25 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
30 g cebuli, przekrojonej na pół30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
1 - 2 szczypty tymianku, suszonego½ - 1 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
225 g wody
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej. bez białych błonek (albedo)
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
130 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)
-
130 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)
-
250 - 400 g gnocchi, gotowych
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
943.6 mg
Białko
20 g
Kalorie
2571.2 kJ /
614.5 kcal
Tłuszcz
29.4 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Węglowodany
72.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6, TM7)
1 godz.
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min