Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami

Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami

4.3 48 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 15 g orzeszków piniowych
    15 g słonecznika łuskanego
  • 25 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g cebuli, przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • ½ - 1 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    1 - 2 szczypty tymianku, suszonego
  • 225 g wody
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej. bez białych błonek (albedo)
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)
  • 130 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)
  • 250 - 400 g gnocchi, gotowych
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
    10 g skrobi kukurydzianej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 943.6 mg
Białko 20 g
Kalorie 2571.2 kJ / 614.5 kcal
Tłuszcz 29.4 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Węglowodany 72.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...