Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z sosem kurkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
400 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
¾ łyżeczki soli
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka mąki pszennej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
natka pietruszki, świeża, posiekana, do posypaniatymianek, świeży tylko liście, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.2 g
Kalorie
2564.6 kJ /
613 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
88.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Fettucine z grzybami
40 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min