
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Gnocchi z sosem warzywnym
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
czarnych oliwek, bez pestek40 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia20 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
białego wina70 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
pomidorków koktajlowych200 g
-
gnocchi, gotowych800 g
Serniczki z musem porzeczkowym
-
czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek, plus dodatkowa ilość do dekoracji160 g
-
cukru60 - 70 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
rumu (opcjonalnie)1 łyżka
-
mleka250 g
-
skrobi ziemniaczanej25 - 30 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jajko1
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
930.1 kcal /
3891.4 kJ
Białko
23.1 g
Tłuszcz
35.9 g
Węglowodany
127.2 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
17.2 g
Sód
1238.3 mg