Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym

Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym

4.1 67 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Gnocchi z sosem warzywnym
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g ser grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    80 g
    80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • ząbki czosnku
    2
  • czarnych oliwek, bez pestek
    40 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    400 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    20 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • białego wina
    70 g
    70 g wody
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżka
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 gałązki
  • pomidorków koktajlowych
    200 g
  • gnocchi, gotowych
    800 g
Serniczki z musem porzeczkowym
  • czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    160 g
  • cukru
    60 - 70 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • rumu (opcjonalnie)
    1 łyżka
  • mleka
    250 g
  • skrobi ziemniaczanej
    25 - 30 g
    25 - 30 g skrobi kukurydzianej
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • jajko
    1
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 930.1 kcal / 3891.4 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 127.2 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Sód 1238.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...