
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 cebula przekrojoną na pół
-
1 ząbek czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g oleju
-
200 g cukinii pokrojonej w 1 cm półplastry
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę
-
250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki
-
400 g wody plus dodatkowo 4 łyżki zimnej wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. włoskich, prowansalskich
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
500 - 600 g gnocchi gotowych
-
150 g zielonego groszku, konserwowego (opcjonalnie) odsączonego z zalewy (1 mała puszka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.5 kcal /
2541.8 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Sód
861.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska