Gnocchi z kurczakiem i warzywami

Gnocchi z kurczakiem i warzywami

4.4 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 cebula przekrojoną na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 20 g oleju
  • 200 g cukinii pokrojonej w 1 cm półplastry
  • 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę
  • 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 400 g wody plus dodatkowo 4 łyżki zimnej wody
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. włoskich, prowansalskich
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
  • 500 - 600 g gnocchi gotowych
  • 150 g zielonego groszku, konserwowego (opcjonalnie) odsączonego z zalewy (1 mała puszka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 607.5 kcal / 2541.8 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 56.6 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Sód 861.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...