Gnocchi z kurczakiem i warzywami
TM6 TM5

Gnocchi z kurczakiem i warzywami

4.4 ( 1.4K ocen )

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 cebula przekrojoną na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 20 g oleju
  • 200 g cukinii pokrojonej w 1 cm półplastry
  • 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę
  • 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 400 g wody plus dodatkowo 4 łyżki zimnej wody
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. włoskich, prowansalskich
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    lub 1 łyżka mąki pszennej
  • 500 - 600 g gnocchi gotowych
  • 150 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy (1 mała puszka) (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
607.5 kcal / 2541.8 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Sód
861.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy