Wegetariańskie hot dogi ze szparagami

Wegetariańskie hot dogi ze szparagami

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 sztuki

Składniki

Panierowane szparagi
  • 500 g wody
  • 8 zielonych szparagów bez twardych końcówek
    8 białych szparagów, obranych, bez twardych końcówek
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko roztrzepane
  • panierka panko do obtoczenia (ok. 70 g)
    bułka tarta, do obtoczenia (ok. 70 g)
Cytrynowy majonez i dressing
  • 170 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ⅓ cytryn ekologicznej
  • 1 jajko w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • 10 g musztardy
  • ⅔ łyżeczki soli
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 60 g mieszanki młodych sałat
  • 20 g octu balsamicznego
  • ⅔ łyżeczka miodu, płynnego
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 bułki do hot dogów (patrz wskazówka)
  • rzodkiewki pokrojone w plastry, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 860 mg
Białko 13 g
Kalorie 2583 kJ / 617 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...