
Urządzenia i Akcesoria
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w 5 mm piórka100 - 150 g
-
oleju15 g
-
papryki, mielonej1 łyżeczka
-
mieszanki przypraw z chili½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
skórki z bananów ekologicznych, średnio dojrzałych, umytych (patrz wskazówka)2
-
bułki do burgerów2
-
sosu barbecue30 g
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
309 kcal /
1293.5 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
769.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Seitan
1 godz. 45 min
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50 min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 godz. 35 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Czarne bułki do burgerów
2 godz.
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2 godz. 20 min