Urządzenia i Akcesoria
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 - 150 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
15 g oleju
-
1 łyżeczka papryki, mielonej
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 skórki z bananów ekologicznych, średnio dojrzałych, umytych (patrz wskazówka)
-
2 bułki do burgerów
-
30 g sosu barbecue
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
769.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1293.5 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czarne bułki do burgerów
2h
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1h 20min
Pikantny dip serowy
20min
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1h
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2h 15min
Kokosowa bita śmietana
5min
Wegańskie mini Pavlovy z owocami
2h 45min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1h 10min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1h 20min
Boczek z kimchi
35min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1h 40min
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2h 20min