Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową

Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową

4.5 47 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • pieczarek pokrojonych w plastry
    250 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    300 g
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • sosu sojowego
    80 g
  • oleju sezamowego
    40 g
  • ziaren sezamu, prażonych
    2 łyżeczki
  • octu ryżowego
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    220 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    130 g
  • ząbek czosnku
    1
  • wody
    750 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • kukurydzy, konserwowej mała (ok. 160 g po odsączeniu)
    1 puszka
  • czerwona cebula
    ½ - 1
  • ogórek
    ½ - 1
  • pomidorków koktajlowych
    12
  • zielone szparagi (opcjonalnie) (ok. 100 g), bez zdrewniałych końcówek
    fasola edamame, świeża, (ok. 100 g), bez zdrewniałych końcówek
  • liści szpinaku baby, świeżych (120-150 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 636.3 kcal / 2662 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 74.5 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1541.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...