Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
TM6

Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową

4.6 (33 oceny)

Składniki

  • 250 g pieczarek, pokrojonych w plastry
  • 300 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 80 g sosu sojowego
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 40 g oleju sezamowego
  • 30 g octu ryżowego
  • 2 łyżeczki ziaren sezamu, prażonych
  • 220 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 130 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 czerwona cebula
  • ½ - 1 ogórek
  • zielone szparagi (ok. 100 g), bez zdrewniałych końcówek (opcjonalnie)
    lub soja w strączkach, zielona, mrożona (ok. 100 g) (opcjonalnie)
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka kukurydzy, konserwowej, mała (ok. 160 g po odsączeniu)
  • 1 opakowanie liści szpinaku baby, świeżych (120-150 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2662 kJ / 636.3 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
74.5 g
Tłuszcz
31.5 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
11 g
Sód
1541.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy