
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
pieczarek pokrojonych w plastry250 g
-
komosy ryżowej (quinoa)300 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
sosu sojowego80 g
-
oleju sezamowego40 g
-
ziaren sezamu, prażonych2 łyżeczki
-
octu ryżowego30 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)220 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki130 g
-
ząbek czosnku1
-
wody750 g
-
soli1 łyżeczka
-
kukurydzy, konserwowej mała (ok. 160 g po odsączeniu)1 puszka
-
czerwona cebula½ - 1
-
ogórek½ - 1
-
pomidorków koktajlowych12
-
zielone szparagi (opcjonalnie) (ok. 100 g), bez zdrewniałych końcówek
-
liści szpinaku baby, świeżych (120-150 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
636.3 kcal /
2662 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
31.5 g
Węglowodany
74.5 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
1541.8 mg