Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie burgery
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 porcji
Składniki
-
35 g siemienia lnianego
-
75 g orzechów włoskich, łuskanych
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
440 g pieczarek przekrojonych na pół
-
320 g ryżu parboiled ugotowanego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
170 g soczewicy z puszki odsączonej z zalewy
-
60 g panierki panko60 g bułki tartej
-
20 g octu balsamicznego
-
30 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki papryki, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
woda do zwilżenia dłoni
-
10 bułek do burgerów wegańskich
-
majonez, wegański do posmarowania
-
musztarda wegańska, do posmarowania
-
10 liści sałaty
-
10 - 20 plastrów pomidora
-
ketchup wegański, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
849.6 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
2107.8 kJ /
503.8 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Tofu tikka masala
55 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min