Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie burgery
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 porcji
Składniki
-
35 g siemienia lnianego
-
75 g orzechów włoskich, łuskanych
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
440 g pieczarek przekrojonych na pół
-
320 g ryżu parboiled ugotowanego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
170 g soczewicy z puszki odsączonej z zalewy
-
60 g bułki tartej
-
20 g octu balsamicznego
-
30 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki papryki, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
woda do zwilżenia dłoni
-
10 bułek do burgerów wegańskich
-
majonez, wegański do posmarowania
-
musztarda wegańska, do posmarowania
-
10 liści sałaty
-
10 - 20 plastrów pomidora
-
ketchup wegański, do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
503.8 kcal /
2107.8 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
79 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
849.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
1 godz. 5 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Żurek wegański
35 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.