
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren sezamu plus dodatkowa ilość do posypania30 g
-
koziego sera, świeżego typu rolada, pokrojonego w 2 cm plastry (ok. 80 g każdy)320 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
białego octu winnego70 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody1020 g
-
musztardy15 g
-
miodu płynnego15 g
-
soli plus 1-2 szczypty½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
kaszy gryczanej, prażonej lub niepalonej200 g
-
młodych marchewek różnokolorowych, obranych i przekrojonych wzdłuż na pół500 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 7 mm piórka300 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g
-
liści szpinaku baby, świeżych (ok. 200 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
457.2 kcal /
1913 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
78.6 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
515.6 mg