Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem

Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • ziaren sezamu plus dodatkowa ilość do posypania
    30 g
  • koziego sera, świeżego typu rolada, pokrojonego w 2 cm plastry (ok. 80 g każdy)
    320 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • białego octu winnego
    70 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    1020 g
  • musztardy
    15 g
  • miodu płynnego
    15 g
  • soli plus 1-2 szczypty
    ½ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kaszy gryczanej, prażonej lub niepalonej
    200 g
  • młodych marchewek różnokolorowych, obranych i przekrojonych wzdłuż na pół
    500 g
    500 g marchewek, pokrojonych w słupki ok. 5 x 1,5 cm
  • czerwonej cebuli pokrojonej w 7 mm piórka
    300 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    60 g
  • liści szpinaku baby, świeżych (ok. 200 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 457.2 kcal / 1913 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 78.6 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 515.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...