Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ziaren sezamu plus dodatkowa ilość do posypania
-
320 g koziego sera, świeżego typu rolada, pokrojonego w 2 cm plastry (ok. 80 g każdy)
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
70 g białego octu winnego
-
30 g oliwy z oliwek
-
1020 g wody
-
15 g musztardy
-
15 g miodu płynnego
-
½ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej lub niepalonej
-
500 g marchewek, pokrojonych w słupki ok. 5 x 1,5 cm500 g młodych marchewek różnokolorowych, obranych i przekrojonych wzdłuż na pół
-
300 g czerwonej cebuli pokrojonej w 7 mm piórka
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie liści szpinaku baby, świeżych (ok. 200 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
515.6 mg
Białko
11.9 g
Kalorie
1913 kJ /
457.2 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
78.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1 godz.
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Bliskowschodni brunch
1 godz. 20 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Galette z pulpy migdałowej z pieczonymi pomidorami
1 godz. 50 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min