Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
100 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
5 g masła
-
200 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
140 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
½ łodygi trawy cytrynowej, świeże (opcjonalnie)
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
150 g mleczka kokosowego
-
¼ łyżeczki zielonej pasty curry
-
½ łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.7 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
1242.7 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
20.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marynata do ryb na bazie jałowca i ziaren fenkułu z dodatkiem ginu
10 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 godz. 10 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 godz. 10 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min