Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek

Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek

4.8 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g krewetek, surowych, dużych, obranych
  • 5 g masła
  • 200 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 140 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • ½ łodygi trawy cytrynowej, świeże (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 200 g wody
  • 150 g mleczka kokosowego
  • ¼ łyżeczki zielonej pasty curry
  • ½ łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 597.7 mg
Białko 12.4 g
Kalorie 1242.7 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 20.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...