
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
ogórków kirby z odciętymi końcówkami90 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
ząbek czosnku1
-
oregano, suszonego½ łyżka
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki180 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
białego octu winnego30 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
miodu½ łyżeczka
-
sałaty rzymskiej mini, z odciętą twardą częścią, przekrojonej na pół90 - 110 g
-
wody480 g
-
czarnych oliwek, bez pestek60 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej100 - 120 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół60 g
-
zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry¼ - ½
-
sera feta pokruszonego (100-120 g)½ opakowania
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
448.1 kcal /
1874.8 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
30.6 g
Węglowodany
31.9 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1102.7 mg