
Wersje kompatybilne
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ryżu brązowego, długoziarnistego
- 900 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 5 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 25 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru
- ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
lub 300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej - 500 - 600 g piersi z kurczaka, bez skóry przekrojonych wzdłuż na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 617.6 kcal / 2583.8 kJ
- Białko
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Węglowodany
- 60 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Sód
- 735.5 mg