
Urządzenia i Akcesoria
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
ryżu brązowego, długoziarnistego250 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia900 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia1 łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej300 g
-
piersi z kurczaka, bez skóry przekrojonych wzdłuż na pół500 - 600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
617.6 kcal /
2583.8 kJ
Białko
68.4 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
60 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
735.5 mg