Urządzenia i Akcesoria
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
250 g ryżu brązowego, długoziarnistego
-
900 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
-
500 - 600 g piersi z kurczaka, bez skóry przekrojonych wzdłuż na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
735.5 mg
Białko
68.4 g
Kalorie
2583.8 kJ /
617.6 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min