
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami250 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami250 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół120 g
-
kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika400 g
-
cebule dymki tylko białe części4
-
ryżowego makaronu, vermicelli350 g
-
wrząca woda do zalania makaronu
-
ząbki czosnku2
-
kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 gałązek
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki¼ - ½
-
sosu rybnego2 ½ łyżeczki
-
wody40 g
-
octu ryżowego50 g
-
cukru1 łyżka
-
kiełków fasoli mung, świeżych100 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
-
limonka ekologiczna, pokrojona na kawałki, do dekoracji1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459 kcal /
1919 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
96 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
574 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6)
45 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1 godz. 30 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40 min
Zupa miso, sałatka z makaronem azjatyckim; Muffinki matcha (bez laktozy)
1 godz. 45 min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1 godz. 30 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min