Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
10 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na kawałki
-
50 g sera gruyère, pokrojonego na 2 cm kawałki50 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
65 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
6 rzodkiewek pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
25 g oleju25 g oliwy z oliwek
-
400 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
75 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego75 g strączków młodego, zielonego groszku
-
200 g makaronu, suchego, typu spaghetti o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1068.4 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
2586.1 kJ /
618.1 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
82.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min