Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)

Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)

3.1 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

Sos majonezowy
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • czerwonego octu winnego
    15 g
    15 g octu jabłkowego
  • musztardy Dijon
    1 łyżeczka
  • miodu, płynnego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka syropu z agawy
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Surówka z brukselki z żurawiną
  • żurawiny, suszonej
    80 g
  • migdałów, w płatkach
    80 g
  • brukselki
    500 g
  • bulwy kopru włoskiego (ok. 1 szt.), pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika
    150 - 250 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • sera parmezan
    50 g
    50 g sera grana padano
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
    10 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 - 10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 355 kcal / 1485.1 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 358.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...