
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
Sos majonezowy
-
oliwy z oliwek100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
czerwonego octu winnego15 g
-
musztardy Dijon1 łyżeczka
-
miodu, płynnego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Surówka z brukselki z żurawiną
-
żurawiny, suszonej80 g
-
migdałów, w płatkach80 g
-
brukselki500 g
-
bulwy kopru włoskiego (ok. 1 szt.), pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika150 - 250 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
-
sera parmezan50 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355 kcal /
1485.1 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
358.2 mg