Krakersy z pastą jajeczną i łososiem

Krakersy z pastą jajeczną i łososiem

4.3 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
30 sztuk

Składniki

Pasta jajeczna
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 4 jajka ugotowane na twardo pokrojone na kawałki
  • 15 g bułki tartej
  • 35 g majonezu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pasta z zielonego groszku
  • 400 g wody
  • 180 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 90 g ziaren słonecznika
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ łyżeczki soli
Przygotowanie krakersów
  • 150 g wędzonego łososia pokrojonego w ok. 3 cm paski
  • 30 krakersów solonych
  • serek śmietankowy chrzanowy, do dekoracji
  • rzeżucha do dekoracji
    kiełki lucerny, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 172.3 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 292.3 kJ / 69.9 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...