Urządzenia i Akcesoria
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
30 sztuk
Składniki
Pasta jajeczna
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
4 jajka ugotowane na twardo pokrojone na kawałki
-
15 g bułki tartej
-
35 g majonezu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pasta z zielonego groszku
-
400 g wody
-
180 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
90 g ziaren słonecznika
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki soli
Przygotowanie krakersów
-
150 g wędzonego łososia pokrojonego w ok. 3 cm paski
-
30 krakersów solonych
-
serek śmietankowy chrzanowy, do dekoracji
-
kiełki lucerny, do dekoracjirzeżucha do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
172.3 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
292.3 kJ /
69.9 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Roladki z ogórka
30 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min