Coquille Saint-Jacques gratinée

Coquille Saint-Jacques gratinée

4.9 9 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
9 portions

Składniki

  • 75 g de beurre demi-sel et un peu pour dorer les coquilles
  • 21 noix de saint-jacques, avec corail coupées en gros morceaux
  • 230 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 110 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 380 g de champignons de Paris frais coupés en quatre ou en six
  • 270 g de vin blanc sec
  • 230 g d'eau
  • ¾ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 45 g de farine de blé
  • 75 g de chapelure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 1135 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...