![Beurre d'escargot Beurre d'escargot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b135efbc-3e1a-43d7-bc64-e66c01b2bb44/Derivates/66fd029f-0598-4773-8c59-1d2e3d701e19.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'échalotes, coupées en deux
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 200 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2518.4 kJ / 612.4 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 66.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 42 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 167.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté d'épluchures d'asperges
45 Min
Sirop de mûre
35 min
Sauce gribiche
15min
Confiture de mirabelles
1h 20min
Petits choux aux escargots
1h 20min
Pâté lorrain
15 godz. 30 min
Rognons de veau sauce madère
20 Min
Petits beignets de carnaval
3h
Feuilletés d'escargots aux pleurotes
2h 45 min
Minifeuilletés aux escargots
50 Min
Sauce madère
35 min
Foie gras de canard
72 godz.