Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 30 g de beurre demi-sel
- 500 g de cocktail de fruits de mer surgelé
- 100 g de vin blanc sec
- 100 g d'eau
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®, coupé en morceaux
- 3 c. à soupe de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 769 kJ / 184 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules à la crème et au vin blanc
45 Min
Moules au curry
40 min
Marmites de la mer
45 Min
Moules à la basquaise
55 min
Mouclade
1 Std.
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 min
Cake aux fruits de mer et poireaux
1h 15 min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Feuilleté au crabe
1h 20min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
55 min
Cassolettes de saint-jacques
30 Min