Wersje kompatybilne
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pommes duchesse
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 50 g de beurre
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 jaunes d'œufs
Les tournedos et la sauce au poivre
- 80 g d'échalotes, coupées en deux
- 2 c. à café de poivre noir fraîchement moulu
- 10 g d'huile d'olive
- 200 g d'eau
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tournedos
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2513.8 kJ / 600.8 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 min
Marinade sauce BBQ (pour travers de porc)
2 godz. 30 min
Sauce béarnaise
20 min
Sauce cocktail
10 min
Sauce au poivre
25 Min
Sauce béarnaise
40 Min
Sauce barbecue
20 min
Sauce barbecue
25 Min
Sauce cocktail
10 min
Sauce tartare
10 min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 Min