![Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F25CBD4-1BCB-408A-9E78-B9B4FF43FEF1/Derivates/2a30a771-7375-42f8-b3c5-493c59895b96.jpg)
Wersje kompatybilne
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pommes duchesse
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 50 g de beurre
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 jaunes d'œufs
Les tournedos et la sauce au poivre
- 80 g d'échalotes, coupées en deux
- 2 c. à café de poivre noir fraîchement moulu
- 10 g d'huile d'olive
- 200 g d'eau
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tournedos
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2513.8 kJ / 600.8 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Sauce hollandaise
25min
Beurre blanc
25min
Sauce béarnaise
20min
Sauce cocktail
10 min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce béarnaise
20min
Beurre blanc
20min
Turbot sauce champagne
30 min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Sauce au poivre
25min
Marinade pour crevettes à griller
2h 15min
Sauce tartare
10 min