Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse

Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse

4.0 70 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Les pommes duchesse
  • 500 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 50 g de beurre
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 jaunes d'œufs
Les tournedos et la sauce au poivre
  • 80 g d'échalotes coupées en deux
  • 2 c. à café de poivre noir fraîchement moulu
  • 10 g d'huile d'olive
  • 200 g d'eau
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 tournedos
  • 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à café de fécule de maïs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 40.5 g
Kalorie 2513.8 kJ / 600.8 kcal
Tłuszcz 35.8 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...