Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi alla sorrentina

5.0 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi di patate
  • 75 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1000 g di acqua
  • 600 g di patate a pasta farinosa a fette spesse 0.5 cm
  • 270 - 300 g di farina tipo 00
  • 45 g di uova
  • ⅓ - ¾ cucchiaino di sale
Salsa di pomodoro
  • 40 g di cipolla
  • ¾ spicchio di aglio
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 340 g di pomodori pelati
  • ¾ cucchiaino raso di zucchero
  • ⅓ cucchiaino di sale
  • 3 ¾ foglie di basilico fresche
Terminare la preparazione
  • 6 fette di mozzarella ben scolata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 716.2 mg
Białko 19.3 g
Kalorie 1871 kJ / 447.2 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 58.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...