Bucatini all'amatriciana

Bucatini all'amatriciana

4.6 249 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
    40 g
  • peperoncino rosso piccante
    1
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di guanciale di maiale a striscioline (2 cm)
    150 g
    150 g di pancetta di maiale, a striscioline (2 cm)
  • di pomodori pelati in scatola
    400 g
    300 g di passata di pomodoro, in scatola
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pasta tipo bucatini (vedere varianti)
    360 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 525 kcal / 2197 kJ
Białko 21.4 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 67.5 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...