Pasta e fagioli alla napoletana

Pasta e fagioli alla napoletana

4.6 295 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchi di aglio senza anima, a piacere
    1 - 2
  • di sedano a pezzi
    30 g
  • foglia di alloro secca
    1
  • di pancetta a cubetti
    50 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di pomodori pelati
    200 g
    200 g di passata di pomodoro
  • di concentrato di pomodoro
    1 cucchiaio
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino colmo
  • di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati (vedere varianti)
    450 g
  • di pasta secca (tipo pasta mista)
    160 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 364 kcal / 1523 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...