Pasta e fagioli alla napoletana

Pasta e fagioli alla napoletana

4.6 301 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 - 2 spicchi di aglio senza anima, a piacere
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 1 foglia di alloro secca
  • 50 g di pancetta a cubetti
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di pomodori pelati
    200 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 450 g di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati (vedere varianti)
  • 160 g di pasta secca (tipo pasta mista)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 364 kcal / 1523 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...