Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di pomodori datterino a metà
- 250 g di pasta secca corta tipo tubettini
- 100 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di mozzarella di bufala, scolata dal siero e a pezzi
- 100 g di scamorza a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2186.1 kJ / 522.5 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 576.3 mg
Alternatywne przepisy
Penne alla puttanesca
35 min
Caserecce integrali con melanzane e Feta
40 min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 min
Pasta caprese
20 min
Vermicelli di scammaro
30 min
Spaghetti alla vesuviana
25 min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30 min
Vermicelli aglio e olio
25 min