Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 500 g di acqua
- 100 g di piselli surgelati
- 350 g di spaghetti
- 10 g di olio extravergine di oliva
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 150 g di prosciutto cotto a cubetti
Pastella
- 250 g di acqua
- 150 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- olio di semi per frittura
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1557.3 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 614.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli alla napoletana
40 dk
Pasta e patate con provola
1sa
Pasta patate e provola
55 dk
Roccocò
2h
Struffoli
1sa
Taralli sugna e pepe
4sa
Panini napoletani con uova sode
2h 50min
Panini napoletani
5 Std. 20 Min
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Casatiello sugna e pepe
2sa 30 dk
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Torta Babà napoletana
8h