Pasta e patate con provola

Pasta e patate con provola

4.7 454 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di carota pelata e a pezzi
  • 60 g di sedano a pezzi
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di acqua
  • 4 pomodori ciliegino a metà
  • 400 g di patate pelate e a cubetti (1 cm circa)
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 200 g di pasta mista
  • 1 cucchiaino di sale
  • Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
  • 12 fette di provola

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.9 g
Kalorie 2100 kJ / 502 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 38.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...