Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 60 g di sedano a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di acqua
- 4 pomodori ciliegino a metà
- 400 g di patate, pelate e a cubetti (1 cm circa)
- 1 dado per brodo vegetale
- 200 g di pasta mista
- 1 cucchiaino di sale
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- 12 fette di provola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie
50min
Pasta e piselli
35min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Gattò di patate
1h 30 min
Pasta patate e speck
40 Min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta patate e provola
55 min
Sartù di riso
1h 25min
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30 min
Panini napoletani
5h 20 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h