Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 sztuki

Składniki

  • 400 g wody
  • 5 jajek w tym 1 roztrzepane
  • ⅔ ząbka czosnku
  • 20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wariant)
  • sól ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony ilość do
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki bułki tartej
  • olej do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 275.1 kcal / 1151.1 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 158.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...