
Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 sztuki
Składniki
-
400 g wody
-
5 jajek w tym 1 roztrzepane
-
⅔ ząbka czosnku
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wariant)
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do
-
2 łyżki mąki pszennej
-
3 łyżki bułki tartej
-
olej do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
275.1 kcal /
1151.1 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
158.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska