Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 sztuki
Składniki
-
400 g wody
-
5 jajek w tym 1 roztrzepane
-
⅔ ząbka czosnku
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wariant)
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do
-
2 łyżki mąki pszennej
-
3 łyżki bułki tartej
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
158.6 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
1151.1 kJ /
275.1 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
10.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Roladki z kurczaka i pora
55 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min