Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
1 łyżeczka masła klarowanego
-
6 kiełbas wieprzowych, wędzonych np. śląskich (ok. 500 g)
-
370 g mleka
-
150 g mąki pszennej
-
3 jajka, rozmiar L
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
977.8 mg
Białko
24.5 g
Kalorie
1459.8 kJ /
348.7 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
21.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Kotlety ruskie
35 min
Makaron z makrelą i cytryną
30 min
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
20 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min