Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 6 kiełbas wieprzowych, wędzonych, np. śląskich (ok. 500 g)
- 370 g mleka
- 150 g mąki pszennej
- 3 jajka, rozmiar L
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1459.8 kJ / 348.7 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 977.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka po szkocku
1 Std. 25 Min
Babka mięsna
1h 30min
Kluski z czerstwych bułek
35p
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40p
Pizza z makaronu spaghetti
1 Std. 10 Min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50p
Zapiekanka ziemniaczana
40p
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40p
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 Std.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min
Ryż pomidorowy z szynką
40p