Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)

Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)

3.8 114 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • masła klarowanego
    1 łyżeczka
  • kiełbas wieprzowych, wędzonych np. śląskich (ok. 500 g)
    6
  • mleka
    370 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • jajka, rozmiar L
    3
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 348.7 kcal / 1459.8 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 21.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 977.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...