
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 6 kiełbas wieprzowych, wędzonych np. śląskich (ok. 500 g)
- 370 g mleka
- 150 g mąki pszennej
- 3 jajka, rozmiar L
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 348.7 kcal / 1459.8 kJ
- Białko
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Sód
- 977.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Jajka po szkocku
1 godz. 25 min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 godz.
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 godz.
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min