Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka i pora
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
110 g pora pokrojonego w 1 cm plastry, plus 8 liści (dł. 12-15 cm, patrz wskazówka)
-
50 g pomidorów, suszonych50 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta tymianku, suszonego1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
-
9 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oliwy z oliwek
-
wrząca woda do blanszowania pora
-
500 - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry
-
8 szczypt soli
-
sos sojowy do posmarowania roladek, plus dodatkowa ilość do podania
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
639 mg
Białko
30.5 g
Kalorie
1814.8 kJ /
433.8 kcal
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Drobiowa pieczeń z Varomy
1 godz. 15 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Jajka po szkocku
1 godz. 25 min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min