
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka i pora
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
110 g pora pokrojonego w 1 cm plastry, plus 8 liści (dł. 12-15 cm, patrz wskazówka)
-
50 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
-
9 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oliwy z oliwek
-
wrząca woda do blanszowania pora
-
500 - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry
-
8 szczypt soli
-
sos sojowy do posmarowania roladek, plus dodatkowa ilość do podania
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
639 mg
Białko
30.5 g
Kalorie
1814.8 kJ /
433.8 kcal
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Kurczak w zielonym sosie mole
1 godz. 10 min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 godz.
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Kurczak Marengo
55 min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min