
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 110 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry, plus 8 liści (dł. 12-15 cm, patrz wskazówka)
-
50
g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
lub 50 g pomidorów, suszonych -
1
gałązka tymianku, świeżego, tylko liście
lub 1 szczypta tymianku, suszonego - 9 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g oliwy z oliwek
- wrząca woda, do blanszowania pora
- 500 - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry
- 8 szczypt soli
- sos sojowy, do posmarowania roladek, plus dodatkowa ilość do podania
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1814.8 kJ / 433.8 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 639 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Drobiowa pieczeń z Varomy
1 godz. 15 min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 godz. 45 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6)
1 godz. 10 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
1 godz.