
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka i pora
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych40 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry, plus 8 liści (dł. 12-15 cm, patrz wskazówka)110 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki50 g
-
tymianku, świeżego tylko liście1 gałązka
-
pieprzu czarnego, mielonego9 szczypt
-
oliwy z oliwek40 g
-
wrząca woda do blanszowania pora
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry500 - 600 g
-
soli8 szczypt
-
sos sojowy do posmarowania roladek, plus dodatkowa ilość do podania
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.8 kcal /
1814.8 kJ
Białko
30.5 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
15.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
639 mg