
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 110 g pora pokrojonego w 1 cm plastry, plus 8 liści (dł. 12-15 cm, patrz wskazówka)
-
50
g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
lub 50 g pomidorów, suszonych -
1
gałązka tymianku, świeżego tylko liście
lub 1 szczypta tymianku, suszonego - 9 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g oliwy z oliwek
- wrząca woda do blanszowania pora
- 500 - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry
- 8 szczypt soli
- sos sojowy do posmarowania roladek, plus dodatkowa ilość do podania
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 433.8 kcal / 1814.8 kJ
- Białko
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Sód
- 639 mg