Urządzenia i Akcesoria
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
700 g
Składniki
-
100 g pestek dyni
-
160 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
140 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
300 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno300 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
2 płaskie łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1014.5 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
2084.8 kJ /
498.3 kcal
Tłuszcz
50.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min
Pesto z jarmużu
25min
Konfitura z płatków róży
15min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8h 15min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2h 10min
Pesto ze szczawiu
10min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2h 25min
Zupa z pokrzyw
40min
Syrop z fiołków
2h 30min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Relish z zielonych pomidorów
55min