Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło czosnkowe
- 1 ząbek czosnku
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
Proziaki
- 520 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 400 g kefiru
- 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 728.5 kJ / 174 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2h 10 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25min
Imprezowe kąski preclowe
1h 20min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Podhalańskie moskole
1h
Placki gozleme ze szpinakiem
1h 15min
Chlebki z grilla
1h 35min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Czosnkowe chlebki naan
30min
Bajgle z makiem
1h 25 min