
Urządzenia i Akcesoria
Proziaki z masłem czosnkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 sztuk
Składniki
Masło czosnkowe
-
ząbek czosnku1
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
Proziaki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu520 g
-
kefiru400 g
-
sody oczyszczonej1 czubata łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 płaska łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
174 kcal /
728.5 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
26.1 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Cebulaki
1 godz. 5 min