Pesto z bazylii
TM5 TM6

Pesto z bazylii

Składniki

  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g orzeszków piniowych
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 80 g liści bazylii, świeżych
  • 150 g oliwy z oliwek extra vergine
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
7741 kJ / 1848 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
190 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie