Urządzenia i Akcesoria
Pesto z bazylii
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
80 g liści bazylii, świeżych
-
150 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.7 g
Kalorie
1290.2 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
31.7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Czerwone pesto
5 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Tapenada
5 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pesto szpinakowe
10 min
Pesto pomidorowe
15 min
Pesto z rukoli
10 min