Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocny chrzan z migdałami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 słoiki
Składniki
-
500 g wody
-
3 jajka
-
80 g migdałów, ze skórką
-
570 g chrzanu, tartego
-
80 g majonezu
-
1 łyżka jogurtu naturalnego, gęstego1 łyżka kwaśnej śmietany gęstej
-
1 płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
11.5 g
Kalorie
1889 kJ /
451 kcal
Tłuszcz
33.6 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny sos majonezowy
45min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10min
Chrzan z jabłkami
15min
Chrzan tarty podstawowy
10min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Sos tatarski
5min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20min
Ćwikła
50min
Zielony sos wielkanocny
1h 20min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10min
Proziaki z masłem czosnkowym
25min