Rogaliki orzechowo-waniliowe

Rogaliki orzechowo-waniliowe

4.7 638 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
35 sztuk

Składniki

  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    30 g
    50 g cukru wanilinowego
  • cukru
    80 g
  • migdałów, ze skórką
    50 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    50 g
  • mąki pszennej
    280 g
  • żółtka
    2
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    200 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 106.2 kcal / 444.5 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 10.1 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 1.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...