![Rogaliki orzechowo-waniliowe Rogaliki orzechowo-waniliowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C61FAED-286C-49DA-BB2E-B4DD55CBCB0B/Derivates/51483365-f102-411a-a4ce-a6c2457ba27b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 50 g cukru wanilinowego - 80 g cukru
- 50 g migdałów, ze skórką
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 280 g mąki pszennej
- 2 żółtka
- 200 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 444.5 kJ / 106.2 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1.5 mg