
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 700 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 50 - 100 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
- 2 - 3 łyżki czerwonego octu winnego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżka cukru
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1527.3 kJ / 364.8 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapusta gotowana
30min
Buraczki na ciepło
50min
Zakwas buraczany
168godz. 50min
Chrzan tarty podstawowy
10min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123godz. 50min
Marchewka na ciepło
35min
Kompot z suszu
2godz. 10min
Wigilijna kapusta z grochem
2godz. 20min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Sałatka z buraków
2godz. 10min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min