Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 700 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 50 - 100 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
- 2 - 3 łyżki czerwonego octu winnego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżka cukru
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 104.5 kJ / 25 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 109.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos tatarski
5 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Zakwas buraczany
168h 50min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3h 20min
Zakwas na żur
72h 5min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Chrzan z jabłkami
15min
Chrzan tarty podstawowy
10 min.
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min.
Buraczki na ciepło
50 min