Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
1 - 2 jajka
-
35 g pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
-
wrząca woda do sparzenia
-
130 - 170 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry wędzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
65 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
95 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
35 - 45 g majonezu
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592.4 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
1453.7 kJ /
347.5 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 Std. 10 Min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 Std. 50 Min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Sałatka gyros
1 Std. 15 Min
Kurczak w galarecie
3 Std.