Wersje kompatybilne
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
- 630 g wody
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
- 40 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g białych kiełbas, surowych, wyciśniętych z osłonek
- 1 jajko
- 60 g bułki tartej
- 25 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do obtoczenia
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka musztardy
- 10 g sosu sojowego
- 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2717.1 kJ / 649.4 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1616.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3h 50min
Nadziewany kurczak na Varomie
1h 45min
Cordon bleu z kurczaka
20min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Kotlety pożarskie
40min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45min