
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki150 g
-
wody630 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości300 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia40 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
białych kiełbas, surowych wyciśniętych z osłonek800 g
-
jajko1
-
bułki tartej60 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia25 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
musztardy1 łyżeczka
-
sosu sojowego10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
649.4 kcal /
2717.1 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
51.6 g
Węglowodany
16.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Sód
1616.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC 2024
11 Przepisów
Polska
Polska