![Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4553ae5af47248f80a4082c7654c00e/Derivates/520a8d131f17203a54b62b05cdd8570456898cc7.jpg)
Wersje kompatybilne
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
- 630 g wody
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
- 40 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g białych kiełbas, surowych, wyciśniętych z osłonek
- 1 jajko
- 60 g bułki tartej
- 25 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do obtoczenia
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka musztardy
- 10 g sosu sojowego
- 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2717.1 kJ / 649.4 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1616.7 mg