Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem

Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem

4.3 120 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • wody
    630 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
    300 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    40 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • białych kiełbas, surowych wyciśniętych z osłonek
    800 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    60 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
    25 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • musztardy
    1 łyżeczka
  • sosu sojowego
    10 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 649.4 kcal / 2717.1 kJ
Białko 31.5 g
Tłuszcz 51.6 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Sód 1616.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...