Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
TM6

Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)

4.3 (40 ocen)

Składniki

  • 80 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 120 g marchewki, z odciętymi końcówkami
  • 2 ogórki konserwowe (50-60 g każdy)
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 3 jajka, dokładnie umyte
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 1 - 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
  • 100 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 30 g majonezu
  • 30 g chrzanu, tartego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 7 - 8 plastrów szynki gotowanej, np. konserwowej
  • natka pietruszki, kędzierzawa, świeża, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
593.9 kJ / 141.9 kcal
Białko
7.1 g
Węglowodany
4.6 g
Tłuszcz
10.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
1.1 g
Sód
465.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy