
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
7 porcji
Składniki
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 ogórki konserwowe (50-60 g każdy)
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
3 jajka dokładnie umyte
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
1 - 2 łyżeczki octu jabłkowego
-
½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
100 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
30 g majonezu
-
30 g chrzanu, tartego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
7 - 8 plastrów szynki gotowanej np. konserwowej
-
natka pietruszki, kędzierzawa, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
141.9 kcal /
593.9 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
465.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska