Urządzenia i Akcesoria
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
800 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
100 g ryżu jaśminowego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
400 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, brokułu, kalarepy, fasolki szparagowej), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
20 - 25 g sosu sojowego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
65 g seitanu pokrojonego w 5 mm plastry
-
10 g oleju sezamowego
-
½ zielonej cebulki ze szczypiorkiem (opcjonalnie) posiekanej, do dekoracji
-
½ łyżki ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2237.1 mg
Białko
34.3 g
Kalorie
2263 kJ /
540.9 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
64.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie curry z bakłażanem
50min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40min
Żurek wegański
35min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1h
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2h 20min
Seitan
1h 45min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30min
Potrawka warzywna z ryżem
30min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40min