Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie curry z bakłażanem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
orzeszków ziemnych, niesolonych30 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokojona na kawałki½ - 1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowo 2 łyżki do skropienia30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
wody450 g
-
bakłażana pokrojonego w 1-2 cm kostkę500 g
-
oliwy z oliwek do skropienia2 łyżki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu wegańskiego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
mąki kukurydzianej35 g
-
pasty curry massaman20 - 30 g
-
mleczka kokosowego150 g
-
syropu z agawy20 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej250 g
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej100 g
-
pieczarek pokrojonych w 0,5 cm plastry100 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
451.8 kcal /
1890.5 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
1207.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Żurek wegański
35 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min