Potrawka z królika i purée z batatów

Potrawka z królika i purée z batatów

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje

Składniki

  • pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
    300 g
  • wody
    200 - 250 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka
    ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • tymianku, świeżego
    1 łyżeczka
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • liść laurowy, suszony
    1
  • batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
    250 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • zielonego groszku, mrożonego
    75 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
    100 - 130 g
  • marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
    75 g
  • rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
    75 g
    75 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
    25 g
  • kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
    75 g
  • mąki pszennej
    10 g
  • białej fasoli, z puszki (½ puszki), odsączonej z zalewy
    120 - 130 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 613.4 kcal / 2566.2 kJ
Białko 43.7 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 68.3 g
Błonnik 14.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 812.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...