
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z królika i purée z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
100 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
-
200 - 250 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczka tymianku, świeżego
-
1 liść laurowy, suszony
-
250 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli
-
75 g zielonego groszku, mrożonego
-
100 - 130 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
-
75 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
75 g rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
25 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
75 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
10 g mąki pszennej
-
120 - 130 g białej fasoli, z puszki (½ puszki), odsączonej z zalewy
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
613.4 kcal /
2566.2 kJ
Białko
43.7 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
68.3 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
812.5 mg