Potrawka z królika i purée z batatów

Potrawka z królika i purée z batatów

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
  • 200 - 250 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka rozmarynu, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku, świeżego
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 250 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
  • ½ łyżeczki soli
  • 75 g zielonego groszku, mrożonego
  • 100 - 130 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
  • 75 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • 75 g rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
    75 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • 25 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 75 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 10 g mąki pszennej
  • 120 - 130 g białej fasoli, z puszki (½ puszki), odsączonej z zalewy
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 613.4 kcal / 2566.2 kJ
Białko 43.7 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 68.3 g
Błonnik 14.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 812.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...