
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z królika i purée z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
pora pokrojonego w 1-2 cm plastry100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki300 g
-
wody200 - 250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 łyżeczka
-
tymianku, świeżego1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
batatów pokrojonych w 2 cm kostkę250 g
-
soli½ łyżeczki
-
zielonego groszku, mrożonego75 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki100 - 130 g
-
marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę75 g
-
rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę75 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry25 g
-
kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki75 g
-
mąki pszennej10 g
-
białej fasoli, z puszki (½ puszki), odsączonej z zalewy120 - 130 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
613.4 kcal /
2566.2 kJ
Białko
43.7 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
68.3 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
812.5 mg