
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
Składniki
Sos chimichurri
-
ząbki czosnku2
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
liści natki pietruszki, świeżych10 g
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
oliwy z oliwek100 g
-
białego octu winnego30 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
Ryba, ziemniaki i fasolka szparagowa
-
filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsz, halibut), bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (100-125 g każdy)400 - 500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 - 600 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki400 g
Warstwowy deser z chia
-
mleka schłodzonego350 g
-
syropu klonowego25 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
nasion chia50 g
-
mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji200 g
-
granoli (ok. 160 g, patrz wskazówka)16 łyżek
-
migdały, w płatkach prażone, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min