![Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cde923b39929c2177e12cb0a4653dfd0/Derivates/1f6233c2b838df9f3071e97ba0f0999df7dd030e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g oliwy z oliwek
- 6 ząbków czosnku
- 1500 g cielęciny, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
- 3 łyżki mąki pszennej
- 800 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 200 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryka wędzona, mielona
-
1
łyżeczka oregano, suszonego
lub 2 łyżeczki oregano, świeżego - 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 2 łyżeczki soli
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1019.1 kJ / 243.6 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 322.5 mg