
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek75 g
-
ząbków czosnku6
-
cielęciny pokrojonej na 3 cm kawałki1500 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski200 g
-
mąki pszennej3 łyżki
-
ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki800 g
-
białego wina, wytrawnego200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryka wędzona, mielona1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2 - 3
-
soli2 łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243.6 kcal /
1019.1 kJ
Białko
22.2 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
322.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska