Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami

Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami

4.6 7 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek
    75 g
  • ząbków czosnku
    6
  • cielęciny pokrojonej na 3 cm kawałki
    1500 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
    200 g
  • mąki pszennej
    3 łyżki
  • ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    800 g
  • białego wina, wytrawnego
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryka wędzona, mielona
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki oregano, świeżego
  • liście laurowe, suszone
    2 - 3
  • soli
    2 łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 243.6 kcal / 1019.1 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 322.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...