Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami

Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami

4.6 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji

Składniki

  • 75 g oliwy z oliwek
  • 6 ząbków czosnku
  • 1500 g cielęciny pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 800 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 200 g białego wina, wytrawnego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryka wędzona, mielona
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
    2 łyżeczki oregano, świeżego
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 2 łyżeczki soli
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 243.6 kcal / 1019.1 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 322.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...