Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy z owocami morza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
200 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm kostkę
-
100 g kostek boczku100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
-
200 g białego wina, wytrawnego
-
2 ząbki czosnku w całości, uprzednio zmiażdżone nożem
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
170 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
100 g wody
-
200 g krewetek, surowych, dużych oczyszczonych
-
200 g małży, świeżych, oczyszczonych
-
10 g kolendry, świeżej grubo posiekanej, plus dodatkowa ilość do posypania
-
bagietka do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1217.5 mg
Białko
32.6 g
Kalorie
1747.8 kJ /
417.7 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2h
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35min
Zupa jarzynowa z zacierkami i kurczak szarpany BBQ z pampuchami i bułkami
1h 15min
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1h 45min
Cynamonki na parze
50min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40min
Żurek z rumienionym boczkiem
1h 10min
Placki z cukinii (low carb)
50min
Szybki deser owocowy
5min