Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy z owocami morza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
200 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm kostkę
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
-
200 g białego wina, wytrawnego
-
2 ząbki czosnku w całości, uprzednio zmiażdżone nożem
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g oleju
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
170 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
100 g wody
-
200 g krewetek, surowych, dużych oczyszczonych
-
200 g małży, świeżych, oczyszczonych
-
10 g kolendry, świeżej grubo posiekanej, plus dodatkowa ilość do posypania
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
417.7 kcal /
1747.8 kJ
Białko
32.6 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
1217.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Perłowy tort piętrowy
72 godz.
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Zupa gulaszowa z żurawiną
2 godz.
Zupa gulaszowa
2 godz.
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10 min
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 godz. 15 min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Leczo z kurczakiem
30 min