Urządzenia i Akcesoria
Królik w sosie "Marengo"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli szalotki przekrojonych na pół
-
20 - 30 g oliwy z oliwek
-
600 g mięsa z królika, bez kości w ok. 2 cm kawałkach, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
-
600 g pieczarek
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
250 g krojonych pomidorów, z puszki bez skóry, odsączonych z zalewy
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej plus dodatkowa ilość do posypania pieczarek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
46.7 g
Kalorie
1989 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Potrawka z królika i purée z batatów
1 Std. 15 Min
Polędwica wołowa z warzywami
50 Min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 Std. 30 Min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 Std. 10 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Gołąbki z dorszem
1 Std. 20 Min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std.
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 Min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 Std. 10 Min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 Min