
Urządzenia i Akcesoria
Królik w sosie "Marengo"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonych na pół100 g
-
oliwy z oliwek20 - 30 g
-
mięsa z królika, bez kości w ok. 2 cm kawałkach, mrożonego, uprzednio rozmrożonego600 g
-
pieczarek600 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki bez skóry, odsączonych z zalewy250 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej10 gałązek
-
tymianku, suszonego2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
soli gruboziarnistej plus dodatkowa ilość do posypania pieczarek1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475 kcal /
1989 kJ
Białko
46.7 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
26.7 g
Błonnik
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska