Królik w sosie "Marengo"

Królik w sosie "Marengo"

3.5 99 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli szalotki przekrojonych na pół
  • 20 - 30 g oliwy z oliwek
  • 600 g mięsa z królika, bez kości w ok. 2 cm kawałkach, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 600 g pieczarek
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 250 g krojonych pomidorów, z puszki bez skóry, odsączonych z zalewy
  • 10 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej
  • 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej plus dodatkowa ilość do posypania pieczarek
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475 kcal / 1989 kJ
Białko 46.7 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...