Królik w sosie "Marengo"

Królik w sosie "Marengo"

3.4 98 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonych na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 - 30 g
  • mięsa z królika, bez kości w ok. 2 cm kawałkach, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
    600 g
  • pieczarek
    600 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki bez skóry, odsączonych z zalewy
    250 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej
    10 gałązek
  • tymianku, suszonego
    2 łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soli gruboziarnistej plus dodatkowa ilość do posypania pieczarek
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475 kcal / 1989 kJ
Białko 46.7 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...